flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щодо отримання судових повісток, повідомлень в електронному вигляді за допомогою SMS-повідомлення

11 червня 2021, 11:53

Для забезпечення права на судовий захист, кожен учасник судового процесу має знати дату, час і місце розгляду справи. Для цього суд надсилає особам, які беруть участь у справі, повістку про виклик до суду, чим забезпечує факт повідомлення особи про розгляд справи. Повістки надсилаються поштою, з обов’язковим отриманням підтвердження про її вручення адресатові, а також за допомогою SMS-повідомлень, що дозволяє працівникам суду оптимізувати процес направлення повісток, а учасникам судового процесу вчасно отримати повістку та раціонально спланувати свій час.

Для отримання повістки саме в такий спосіб, потрібно дотримуватись певної процедури: учасник справи повинен попередньо подати до суду письмову заяву, у якій вказати мобільний номер, на який і буде направлено SMS-повістку, та надати на це свою письмову згоду. Контактні дані, вказані у заяві, працівники суду внесуть у спеціальний реєстр, і лише після цього повістку можна буде надіслати учасникові судового процесу SMS-повідомленням.

Звертаємо увагу на те, що у заяві потрібно вказувати актуальний мобільний номер або декілька номерів (якщо їх декілька), адже у програмі є можливість направити SMS-повістку одному учасникові одразу на декілька номерів.

 Заява на отримання смс-повістки у форматі WORD